UTSTÄLLNING, 9 – 16 OKT

Marita Olsson, Arvika, trä

Jag vill gärna att mina alster skall vara både till nytta och till lyst.
En lite färgklick i rummet.
Jag arbetar bara med nordiska träslag.
Ibland arbetar jag in andra material, oftast järnskrot. Ibland sten eller kakel.
Jag tycker det är speciellt roligt att göra skåp.

marita_o

Marie-Louise Canova, Mönsterås, måleri

Sedan barnsben har Marie-Louise Canova haft skapandet som centralt intresse – alltifrån behovsslöjd till konsthantverk och bildkonst.

Med konstnärens frihet att tolka objektet bjuder Marie-Louise på antingen vardagsbilder med lokala motiv, små reseberättelser eller symboliska dito, enkla, ibland lite humoristiska med tänkvärda, flerdimensionella undertoner.

Marie-Louise bor sedan 1976 permanent på släktgården vid vackra Kalmarsund. En miljö som möjliggör ett nära förhållande till djur, natur och ett enkelt förhållningssätt till Liv och medmänniska. Född i Gävle, med föräldrarötter i Tranås och Mönsterås, uppväxt där och i Göteborg.

CV:t är långt och brokigt: Det började som postkassör, blev sedan lant – och skogsbrukare, fårfarmare, konsthantverkare ( var bland annat med och startade Slöjdföreningen Månsken i Mönsterås), ungdomsledare, cirkelledare i hantverk och personlig utveckling, barnverksamhetsledare under Reggio Emilias stjärna” Ett barn har 100 språk, men förlorar 99 på väg mot vuxenlivet…”, verksamhetsledare inom folkbildningen, samtalsterapeut, bild och symbolterapeut, innehavare av ljusterapimottagningnar och företagsamhet i byggbranchen..

Numera målar Marie-Louise på deltid,ofta under signaturen Lisa Canova, samt undervisar nya bild & symbolpedagoger/symbolterapeuter i utbildnings-och behandlingsinstitutet Symbolon Terranovas regi.

Stolt mor till fyra utflugna barn, mormor och farmor har gett ett tacksamt och glädjefyllt perspektiv på livet, vilket också avspeglas i de ”feel-good”- bilder som kommit att bli lite av hennes signum – själv kallar hon dem ”Önskelägen”…och understryker vikten av att alltid lämna plats för kärlek, lek och engagemang i livet…

Skärmavbild 2016-05-18 kl. 10.15.31