UTSTÄLLNING, 7 – 14 OKT

Lars-Roland Johansson Växjö, måleri

När jag får frågan ” var är den bilden ifrån” eller ”var finns det huset” och kanske en kommentar om fint ljus så är det lite om vad mitt måleri handlar om. Minnesbilder, fantasi och ett oförklarat ljus för att skapa landskap och platser som skulle kunna vara verkliga.

Jeanette Wåhlstrand Mörbylånga, skulptur

Jag försöker fånga känslan, tanken genom ansiktsuttrycket eller rörelsen. Fantasins värld intresserar mig. Vi vuxna låtsas att vi har kontroll. Våra vardagliga ritualer och måsten hämmar oss från att återvända till barndomens lekfullhet och fantasivärldar. Men måste det vara så? Varför slutar vi gå in i våra fantasivärldar? De keramiska skulpturer och de målningar som jag arbetat med under de senaste åren handlar om att få möjlighet att fly in i en annan värld, att möta barnet inom oss. Att uppslukas av sina barndrömmar.

instagram: jeanettewahlstrand

Inger Södergren Kisa, keramik

Mitt arbete handlar ofta om minnen av platser och händelser som jag omvandlar till abstrakta former. Jag undersöker kontraster mellan rörelse och stillhet och kombinerar ofta en idé från den naturliga världen med exakt maskinteknik.
De keramiska objekten byggs för hand och svärtan bränns i en rökugn.

 

Gunnar Gauffin Ålem, måleri

Att beskriva min konst blir snarare ett försök till en ofullständig vägledning in i min målande värld. Jag vill säga något, vad vet jag inte alltid. Ett sökande bortom orden. Jag letar efter något odefinierbart, ett sökande som kan ta lång tid och in på vägar, som kanske inte leder någonstans. En vandring till dess jag finner det jag inte vet vad det är. PÅ samma gång är det ett rum fullt av drömmar, där allt är möjligt.