UTSTÄLLNING, 14 – 21 MAJ

Eva Bogh-Gustafsson, Kalmar måleri

Lena Lundgren, Kalmar, textil

Birgitta Augustine, Färjestaden, måleri

Gösta Holmer, Blankaholm, trä/skulptur

 

Eva Bogh-Gustafsson, Kalmar måleri

Mitt namn är Eva Bogh-Gustafsson och jag är yrkesverksam konstnär bosatt i Kalmar.

Måleri är mitt främsta uttrycksmedel och motiven är oftast abstrakta, inspirerade av den miljö jag lever i just nu –  mitt i staden med gatulivet utanför mitt fönster. Spännande hustak och fasader, portar och blänkande asfalt har gett mig idéer till skapandet och med mina målningar ”Stadsvyer” visar jag mitt sätt att se staden.

img_0517

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lena Lundgren, Kalmar, textil

Jag arbetar som keramiker i Kalmar och kombinerar lera med textil, då främst fritt broderi. Den hårda vitbrända porslinsleran tillsammans med det mjuka tyget bildar en spännande korsbefruktning. Jag färgar, målar och klipper sönder, fyller all yta  med många och små stygn, sammanfogar igen antingen direkt på bakgrund eller monterat i små kavlade porslinsaskar.

Leran är min vardag och stygnen min vila.

Birgitta Augustine, Färjestaden, måleri

001002003004005