UTSTÄLLNING, 12 – 19 MAJ

Carlos R Pebaque glas

 

Rolf-Ingvar Karlsson måleri

Jag är född i Läckeby utanför Kalmar och fick tidigt
intryck av Läckebykonstnärernas sätt att måla. Sven Pettersson
var min mentor och vistelser i Provence, Härjedalen och årliga
vistelser på Ölands har gjort att jag utvecklats åt ett ljusare och
färgrikare måleri. Framför allt är det kusten och Ölands alvar som
inspirerar mig. Jag gillar jazz och har porträtterat flera legender bl.a.
Miles Davis.

 

Britt Bogårdh måleri

Jag föddes 1951 i Kungsör men hamnade i Kalmar efter en uppväxt i Ängelholm och studier i Lund. Sedan jag gått i pension 2016 har jag äntligen tid och ork att ta upp ett intresse jag haft hela mitt liv. För mig är bildskapandet en njutning, en kamp med färger, en glädje och ett tvingande behov.

Jag vill oftast att mina målningar ska ställa en fråga, väcka en känsla eller fånga ett skeende. Det kan vara en fråga eller ett skeende på det globala eller det mellanmänskliga planet. Därför tränger sig ofta personer påstridigt in i mina bilder.

Fast ibland vill jag bara vila och roa mig med att låta bilden fyllas av linjer och färger.